2011. április 27., szerda

Fotós játszótér

Néhány hete akadtam rá a Fotós játszótérre. Nagyon megtetszett az ötlet, hogy a hobbi és profi fotósok bemutathassák egy-egy képüket, tanulhassunk, gyönyörködhessünk és megmutassuk, bemutassuk magunkat.
Jó sokat gondolkodtam, mit küldjek, több kép is felmerült, apumat bombáztam a kérdéseimmel, felvetéseimmel,  neki jobb szeme van a fotókhoz, tapasztaltabb a témában (titokban reménykedtem, hogy választ helyettem) végül konkrét képet nem írt, így én választottam (és nem azt, ami neki legjobban tetszett)

Egy egyszerű harmatos kép, valamelyik reggel fotóztam a kertben, a színei miatt szeretem.

Juma kérdezte minap, hogy mióta fotózok és ha már fotózás és bemutatkozás, itt válaszolok rá: nos, apukám gyerekkorom óta tanítgatott, és nagyon régóta érdekel, és számomra kedves hobbi ez, de komoly gépem karácsony óta van, így kb 4 hónapja gyakorlom komolyabban.

2011. április 26., kedd

Heticewe - húsvét

A cewe eheti kihívás témája a húsvét. Csak így. Semmi megkötés, semmi flanc. Pedig gondoltam, Krisssz majd belevisz egy csavart, hogy nem szerepelhet rajta nyúl, tojás és csibe sem, és lelki szemeim előtt már összeállt egy szaloncukros húsvéti oldal is (na, jó, nem is)
A fiúk locsolkodós képével (épp bebocsájtásra várnak a lányos házhoz, ahova történetesen vissza kellett mennünk később, mert a csajok még aludtak. Mire visszaértünk, nálunk a két kicsi szunyált be az autóban)
Felhasználtam köszönettel Icka készletét

2011. április 25., hétfő

Lelkizős - CT-zős

Először is köszönöm szépen a kedves megjegyzéseket, amiket a blogtraines bejegyzésemnél hagytatok. Komolyan jólesett. No, igen. Néha kishitű vagyok, néha bizonytalan, és néha kicsit eltúlzom a dolgokat negatív irányba is. Ráadásul az utóbbi napokban kicsit fáradt voltam és kedvetlen is és alkotni sem tudtam úgy, ahogy szerettem volna - naja, magyarázom a bizonyítványom.

Viszont a hosszúhétvége (nekem jóóóó hosszúra sikeredett, mert a tavaszi szünetre anyukámék bevállalták kényeztetésre a két nagyobb csemetémet) alatt teljesen feltöltődtem, még a húsvéti jövés-menést is nagyon élveztem.

Ennek örömére bejelentkeztem Icka CT-calljára (köszönöm Icka a lehetőséget, az üde hangulatú készleted teljesen felfrissített), Az oldalam: 

És annyira felbiztattatok, hogy belevetettem magam a "maszkgyártásba", hamarosan közzéteszem az eredményt :) 

Vissza a jövőbe...

.. azaz Back to the Future - ez a címe egy projectnek, amit egy fotós hölgy csinált. Érdemes megnézni a linket, szerintem fantasztikus! A Zuram mutatta néhány hónapja, és teljesen odáig voltam, meg vissza. Ki is választottam néhány képet, amit szerettem volna újrafotózni, és most sikerült is megvalósítani párat. Na, persze nem annyira profi módon, mint a mellékelt link, nem retusáltam rajta semmit (színeket, tónust lehetne hasonlóvá tenni) és a ruhák sem hasonlítanak, de kezdetnek nem rossz.
És a lényeg: nagyon jó móka. Annyit nevettünk közben :) Ha van lehetőségetek, próbáljátok ki!
A nővérem és én. Kb 26 év távlatából

Anya és lányai

Én a lépcsőn. 

És volt-lett konyharészlet*. (anyum morgott is, hogy miért épp a legnagyobb munka közepette**  fotózom a konyhát, legalább pakolnánk el stb. stb. stb.)

Az évszámot egyik képnél sem tudom, de majd a szülők kisegítenek :)


----------------------------------------
*a szép konyhabútort az új képen a nővéremék készítették
**épp a képviselőfánk készült. Nyaaaamm, isteni lett!

2011. április 24., vasárnap

Húsvét

Kellemes húsvétolást mindenkinek!

2011. április 22., péntek

Magnólia-mánia

Altalena ötlete -miszerint indítsunk útjára egy Magnólia-freebie vonatot- túlzás nélkül állíthatom, hogy frenetikus fogadtatásra talált. A giga-blogtrain 26 állomáson robog át, Majától érkezett hozzám és tőlem Moncsihoz fog továbbhaladni (én vagyok a 18. állomás). Látogassatok el mindenkihez, szuper dolgokat készítettek a lányok*

Ez az első "készletem", első blogtrain-em. Kéretik finoman kritizálni (mondjuk ha iszonyatosan béna, akkor lehet ilyet írni kommentként: lesz ez még jobb is stb.)

Aki még nem kapott súlyos magnólia-mérgezést, annak itt az én kis csomagom.

Letölthető ITT 
Freebie! Download Here

-------------------------------------------------
Hi All Aboard!


Welcome to the next stop with the huge Magnolia-blogtrain.


You must have arrived from Maja.
You can download my portion here.
The next stop is Moncsi.
Have fun with this wonderful train! Happy scrapping :)


minyu





*és akkor itt jegyezném meg, hogy a csodás preview-kat elnézve komolyan aggódom, hogy nagyon béna amit én csináltam, még azon is gondolkodtam, hogy szólok Altalenanak, hogy vegyen ki a névsorból, de ha már molyoltam vele, akkor maradjon. 

2011. április 21., csütörtök

Osli blogchallange week 2.

Osli 2. heti játékára nagyon érdekes feladatot eszelt ki. Mindenki saját születési dátumát és korát figyelembevéve, egy táblázat segítségével kapja meg az egyedi instrukcióit. (a születési dátum megfelelő számjegyét össze kell adni, amíg 1 számjegy nem jön ki)
A táblázat szerint Nekem mintás háttérrel, 5 db elemet felhasználva, amik közül 1 irat/gemkapocsnak is lenni kell, kétszavas címmel kell oldalt készítenem. Namármost én kapásból elszámoltam a dolgot, a hónapnál nem 1+0-t számoltam, hanem ott is a 15-ét (1+5), így 11 elemet raktam az oldalra (szinezgettem őket világba...),és csak az imént, mikor bemásoltam Osli tábláját jöttem rá, hogy elég lett volna csak 5 elem. Így gyorsan átrendeztem, de ha már melóztam vele, akkor iderakom azt is, versenyen kívüli indulóként.
Felhasználtam köszönettel: Jaelop design hátteret, ScrapinCop elemeket, Ronna Penner gemkapcsot

Felhasználtam köszönettel: Jaelop design hátteret, ScrapinCop elemeket, Ronna Penner gemkapcsot

2011. április 20., szerda

Heticewe 100.

A 100. kihívásra a Cewén Krisssz ismét gyönyörű üvegékszereket hozott. Valaki megjegyezte, egyik-másik olyan, mint a selyemcukorka, és tényleg! Nah, a kihívás egyetlen feltétele, hogy valamit használni kell a csomagból.

Az oldalamon a múltheti lovaglás egyik apró mozzanata. 4 hónapja kezdtem el lovagolni (31 éves fejjel, háromgyerekes anyukaként) és csak kéthetente jutok ki a tanyára, így nem haladok túl gyors iramban. Igaz, nem is az a cél, hogy díjlovagló legyek, egyszerűen csak jó kicsit mást csinálni és negyedórára kiugrani a mókuskerékből.
Felhasználtam köszönettel: Krissz gyönyörű ékszereit, Jaelop design hátteret és Marie Stich brushes freebie varrást.

2011. április 18., hétfő

FONTos bejegyzés

A Cewén felmerült magyar betűkészlettel kapcsolatban és a korábbi idevágó bejegyzésemet folytatván összegyűjtöttem az általam használt különleges*, magyar ékezeteket is ismerő fontokat. Ezúttal linkek nélkül (lusta vagyok, na), viszont a www.dafont.com -on mindegyikre rá lehet keresni és ingyenesen letölteni.

Jumának szeretettel :)



*nem azért különleges, mert én használom, hanem mert szépen, érdekesen, mívesen stb néz ki.

2011. április 16., szombat

Galéria

Készítettem egy új galériát, ahova töltögetem az általam jónak ítélt képeimet. Vannak benne egészen régiek és még filmes is, ezeknek a minősége persze nem olyan jó.
Lehet bátran kommentelni azokat a képeket is :)

2011. április 15., péntek

Cégér


Kreativhit játékot hirdetett, a határidő ma éjfél, a téma: önreklám. A jelentkezőknek saját blogját, honlapját reklámozó oldalt kell készíteni. Nos, managelésben sose voltam jó. Bár a Zuram szokta mondogatni, hogy jó volt a marketingem, hogy olyan hamar "elsóztam" magam. Viszont ha már játék, beneveztem, és elkészítettem a két blogom "plakátját".

Mivel ebben a blogban kreatívkodásomat mutatom be, így erre a plakátra fotók és az eddig elkészített scrap-es oldalakból válogattam.
Felhasználtam köszönettel jcaputoo template-jét kicsit kiegészítve

A másik blogom cégére:
Felhasználtam köszönettel Osdesign frissen megnyert készletét.


2011. április 14., csütörtök

Nyertem!!!

Osli ma sorsolt az első heti játékában és nekem kedvezett a szerencse. Az 5$-os kupont megkaptam, jelentem, el is költöttem :) Osli Scrapdishnél lévő polcáról a nyári csomagot emeltem le :)
Happy Summer Days

Nem is csalódtam kicsomagolás után, gyönyörű készletet kaptam! Köszönöm Orsi!

2011. április 13., szerda

Blogtrain

Hosszas vívódás után úgy gondoltam én is csatolom a rakományom és hozzákötöm az SB fórum blogtrain-vagonokhoz.
Még sose csatlakoztam blogtrainhez, és tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok tervező, így nem tudom, megüti-e a mércét* az én szerény elemeim...
Akinek van bátorsága, még csatlakozhat április 20-ig lehet csatlakozni!
Preview



*De most komolyan, még a TOU megírásával is szenvedtem...

2011. április 12., kedd

Fontok

Bevallom őszintén, gyengéim a fontok. Mióta rájöttem, hova és hogyan kell elmenteni*, hogy a Gimp is kezelni tudja, azóta időről időre rákattanok valamelyik ingyenes betűkészletes oldalra és letöltök egy rakat betűtípust, amit aztán vagy használok vagy használok :)
Rainbow-Kata** oldalán tavaszi betűtípusokat hozott, (naná, hogy le kellett töltenem 2-t :)) és egyúttal játékra hívott mindenkit, miszerint aki felhasználja azokat a fontokat, vagy mutat más-szintén tavaszi, ingyenesen letölthetőt, meglepit kap hó végén.
Nos, akkor lássunk miből élünk. (névre kattintva új ablakban letölthető)


Typo Garden Demo (ennél -gondolom a demo miatt- néhány betűhöz kiír valami vacakot, mikor használtam, akkor formázás után én egyszerűen kiradíroztam)

És néhány hosszú ő-t és ű-t is kezelő, nem szokványos betűtípus:


Ezeket a fontokat a dafont.com-ról töltöttem le. Ezt az oldalt azért szeretem, mert ingyenes, ráadásul téma szerint is lehet keresni, típus szerint is, nagyság szerint is, név szerint is, plusz a "Custom prerview" feliratnál saját szöveggel is meg lehet nézni az adott betűtípust. Ez magyar szövegnél nagyon jól jön, mert elég kevés készlet kezeli az ő-t pl, rosszabb esetben az á, é-t sem. Így én eleve a fenti "árvíztűrő tükörfúrógép" jeligét írom be (amit még a Zuramtól tanultam el jóóóó sok évvel ezelőtt, amikor még azt se tudtam, mi a Gimp) így megtudom, hogy a kritikus betűket tartalmazza-e vagy sem. 




*Mivel Linux alatt: mentsd le, csomagold ki, majd a ttf (vagy otf) fájlt másold be a /.gimp-2.6 /fonts mappába. Természetesen, ha nem 2.6-os verziót használsz, akkor 2.4 stb.  Windows "telepítéshez" Ányi oldalán találtok útmutatót.

**Remélem nem haragszik, hogy mindig így hívom, de valahogy nekem ő már csak Rainbow-Kata

2011. április 11., hétfő

Heticewe - verssel

Ilyen sem volt még, hogy hétfő délután már kész legyek a Cewe heti kihívásával. Krisssz a mai napra való tekintettel verset vagy versrészletet kért az oldalra.
A hétvégi cserebogarazás (lásd előző bejegyzés) rögtön bevillant és épp ráleltem Rainbow-Kata template-jére, így már csak össze kellett hoznom a hétvégi képeket a sablonnal:
Felhasználtam köszönettel: Rainbow-Kata template-jét és pár textúrát összemosva háttérként a shadowhouse-tól.

Az oldalt a Zuramnak ajánlom, aki tényleg sok időt töltött a Holt-Körösök partján gyerekként

Természetközelben

Hétvégén kirándultunk. Néhány kép:






2011. április 8., péntek

Tavaszi zsongás

Két egyszerű tavaszi oldalt hoztam. Nem egyszerre készültek, mégis hasonlóak lettek. Most nem volt kedvem túlbonyolítani... 

felhasználtam köszönettel Rita006 maszkját és Beszteri csodás wordartját.

Felhasználtam köszönettel Dido hátterét


Tudom, borzasztóan elfogult vagyok, de sutbadobva kishitűségemet kijelentem, hogy annnnnnyira szépek (bár valószínűleg leginkább a fotók) 

2011. április 6., szerda

Heticewe - tangó

Mikor Krisssz papírjait megláttam, rögtön az jutott eszembe erről a pirosról, hogy milyen klassz háttér lenne egy tüzes tangós képhez.
Aztán mégsem ezzel kezdtem el dolgozni, mert nincs táncos képem, vagy legalábbis olyan nincs, amin tangózok. 

Éjjel viszont ezzel a háttérrel álmodtam, így nekiálltam a gugliban keresni táncos képeket. Többet is találtam, ami passzolt volna a háttérhez, és mikor gimppel megnyitogattam a letöltött szerzeményeket, megdöbbenve láttam, hogy ennek a képnek a sziluettje szinte teljesen illik Krisssz papírján lévő hullám ívéhez.

Így mókoltam egy kicsit még vele, szinezgettem itt-ott, radíroztam itt-ott, és keresgéltem idézetet. Valami flancosabb wordartot akartam csinálni, de sehogyse jöttek össze a betűtípusok, így hagytam csak így. Végülis nem tudtam választani a két szöveg közül, így készült egy angol és egy magyar idézetes. (az angol idézet Miguel Zotto szavai a tangóról)




Barackvirág

Vasárnap lőttem:

Heticewe - üvegékszeres

Krisssz erre hétre "üvegékszeres" minikészletet hozott és a feladat az, hogy ebből valamit fel kell használni az oldalon - tetszőlegesen bővítve bármilyen más készlettel.


Első ránézésre teljesen magával ragadott a színkavalkád. Aztán rájöttem, nem is olyan egyszerű ilyen harsány színekkel dolgozni. Persze az is lehet, hogy én vagyok rutintalan, vagy csak egyszerűen nem vagyok ennyire színes hangulatban. Az oldalam ilyen lett:
Felhasználtam köszönettel Krissz hátterét és csíkocskáit valamint ZuzanaHdesign kacskaringót.

A képen Nimi apájára vigyorog. Annyira jól sikerült az eredeti, Zuram is olyan aranyosan mosolyog, teljes az összhang kettejük között, de mivel a Zuram nem akar "szerepelni", így csak Nimit hagytam rajta.

2011. április 2., szombat

Freebie-k

Anno 2 hónapja elkapott a gépszíj és nekikkezdtem freebiek gyártásának. Persze rövid távon beláttam, nem vagyok sem tervező sem elég rutinos az ilyesmihez, így 2 wordart és egy maszkcsomag után feladtam és egyelőre várok, hogy lelkesedésem újból szárnyra kapjon. Mindenesetre fotóztam egy csomó mindenfélét, amiből szeretnék majd valamit összerakni a "köz" javára is, de egyelőre ezek a sajátmappában várják jobb sorukat.
Addig is itt vannak a korábbi munkák, töltsétek, vigyétek, hátha valaki épp valami hasonlót keres.
Tavaszi wordart freebie (azóta Krissz mutatott egy csomó hasznos dolgot, amivel sokkal könnyebb és szebb munkát végeztem volna, de nem bontom meg a csomagot emiatt :) )
Ingyenesen letölthető innen.
---------------------------------------------------------

Szerelmetes wordart
Ingyenesen letölthető innen.
--------------------------------------------------------
Maszkok - Overlays

Freebie! Ingyenesen letölthető innen.

Osli blogchallange week 1.

Osli játéksorozatot hirdetett a honlapján. 2 hetente fog újabb és újabb feladatot adni, a nyertes (akit véletlenszámgenerátorral választ) egy 5$-os kupont kap a ScrapDishnél levő boltjába. Nagyon izgalmasnak ígérkezik és mivel 2 hét áll rendelkezésre a feladat végrehajtására, így nyugodtan lehet alkotni.
Az eheti feladat: egy oldalt készíteni az új minikitjével:
A megkötések pedig: minden elemet fel kell használni úgy, hogy látható, felismerhető legyen, viszont egy elemet többször is rá lehet pakolni. Lehet vágni, blendingelni, de átszinezni nem. Csak ezt a készletet lehet használni és plusz elemként csak fotó, vagy wordart használható.

Neki is estem a feladatnak, és meglepően gyorsan összeállt az alapoldal, csak a pakolással szenvedtem. A kütyüket ide-oda tologattam, végül ennél a verziónál maradtam. Remélem, semmit nem hagytam ki. :) A színösszeállítás nagyon tetszett, nem épp hétköznapi, de nem is harsány.
Az oldalamon Nimród, aki egyik pillanatban még az ágy mellett álldogált, aztán elterült és elszundított a lépcsőn.