2011. május 24., kedd

Heticewe - más stílusban

A Cewe heti feladata: alkoss olyan technikával oldalt, ami tetszik, de nem megy/nem a stílusod. Ez aztán a kihívás! Két dolog nem megy: a fantasy (ezt még nem is nagyon próbáltam) és a pici képpel sok pakolgatós. A fantasyhoz nem is nagyon van készletem, mivel eddig nem mertem belevágni, így nem is nézelődtem ezügyben. Most viszont összeraktam egyet, ami nem igazán fantasy, inkább mesevilág. Vagy nem is tudom. A fényekkel és árnyékokkal nagy bajban voltam, hogy nagyon világos lett a közepe, aztán meg az egész nagyon sötét és kontrasztos lett. A végső verzió ez lett (hát igen, a szakértő szemek rögtön kiszúrták a Cewén, hogy hol felejtettem le árnyékolni....):
Felhasználtam köszönettel: Friendlyscrap és Krysty elemeket

2011. május 22., vasárnap

Képet egymásnak Újra

A Cewén is indult képet egymásnak játék, amire épp az utolsó pillanatban jelentkeztem és mit ad Isten (vagy Mr. Random) ezúttal SzrJuditnak kellett oldalt készítenem. Nem kicsit izgultam, izgulok, hogy tetszeni fog-e neki:
Felhasználtam köszönettel: Jaelop design hátteret, OSDesign, Kimberkatt, Friendlyscrap elemeket

És én már láttam a Cewén az oldalt, amit Jumától kaptam. Gyönyörű lett. Remélem, nem bánja, ha közzéteszem itt is :) Nagyon köszönöm, tetszik minden egyes pixele (vagy négyzetcentimétere :) )

2011. május 20., péntek

Heticewe 2.0

Mégegy oldal a Cewe kihívására, Zita barátném sem maradhatott ki! A fotó egyébként a csillebérci kalandparkban készült 2007-ben (Jesszus Zita, már ilyen régen? Megint mennünk kéne... :)) )
Felhasználtam köszönettel Icka készletét. Lifteltem, az eredeti oldalt Cirade készítette.

2011. május 19., csütörtök

Heticewe + Osli Week 4.

Kettő az egyben oldalt készítettem :) A cewe heti kihívásán a téma a barátság. Volt egy korábbi oldalam, illetve 2, amit Krisztának és Zitának készítettem még decemberben. (akkor kezdtem ismerkedni a scrappeléssel) Most ezt variáltam át úgy, hogy Osli heti kihívására is jó legyen. Cseles vagyok, mi? Osli nagyon érdekes játékot eszelt ki: 1-2-3-4-5 a címe. A szabály, hogy az oldalon mindenképpen szerepelnie kell a következőknek: 1 keret, 2 szalag, 3 fotó, 4 papír, 5 virág. 
Először arra gondoltam, hogy mivel úgyis 3 képnek kell lennie, a 3 pasimról készítek oldalt,, mert az úgy adná magát. Aztán megláttam Krisssz kihívását a barátságról, ekkor döntöttem, hogy inkább Krisztáról szól majd az oldal. A képeken az én gyermekeimmel (lehet, hogy jobban örült volna, ha a sajátjaival készítek oldalt?)
Felhasználtam köszönettel Altalena háttereit, Didó virágait, Beedee levélkéjét, scraplandia kapcsokat és szalagokat, Jaelop design varrást





2011. május 15., vasárnap

Moments to Remember

Ég a képem rendesen... Jelentkeztem Rainbow -Kata OKC felhívására, de közben elment a netünk és csak pénteken tudtam letölteni  Kata új készletét. Nem véletlenül adtam a bejegyzésnek ezt a címet, ez a kit címe/neve. Határidőre nem készültem el, de itt az oldalam.
A készlet egyébént már kapható a TLP-nél!

Az oldalon mama és papa párnacsatázik az unokákkal.
Felhasználtam köszönettel Rainbow design elemeket és hátteret valamint Yin template-ét

Képet egymásnak -nekem

Az előző bejegyzésben  publikáltam az oldalamat Ancsinak (jelentem, tetszett neki, ráadásul beletrafáltam a  színnel is, úgyhogy jól sikerült az első RAK-os projectem) és közben megkaptam Judit alkotását. Gondoltam ám én, hogy szépséges lesz, mert ő olyan "padlótfogós" dolgokat tud művelni, de ennyire megható oldalra nem számítottam. Ezúton is nagyon köszönöm, és kitesszük a falra, hogy mindenki megcsodálhassa.
Lámpás - RAK minyunak szrjudittól
Mintha egy varázslatos világba csöppentek volna, nem? KÖSZÖNÖM!

Képet egymásnak

Az SB-n indult múlthéten egy "Képet egymásnak" elnevezésű játék. A jelentkezőket véletlenszerűen besorolták egymás után és mindenki az előtte lévőnek készít egy oldalt. Naná, hogy beneveztem! Ez az első ilyen kéept-egymásnak játék, amin részt vettem :) Én Ancsikától kaptam képet a kislányáról és barátnőjéről. Tünemény csajok! Több verziót is készítettem, végül emellett döntöttem, hogy jó lesz. Nagyon izgis játék volt és kíváncsian várom Judit oldalát, amit a fiúkról készít(ett) És persze izgulok, tetszik-e a megajándékozottnak !

Felhasználtam köszönettel Osli pillangós virágait és Icka hátterét.

-------------------------------------------------
Mivel pár napos "netkimaradásunk" van, így most időzítve teszem közzé az oldalt, remélem, minden rendben lesz.-- hát nem sierült időzíteni, de legalább nem veszett el, így most kölcsönmobilnetről online teszem fel gyorsan.

2011. május 13., péntek

Mindent rólam

Namost aztán mindent megtudtok rólam :)))
Még mindig SB* fórumos játék, ezúttal AAM** Biztos ami biztos alapon leírtam mindent, ami eszembe jutott 20 perc alatt. A többi biztos nem annyira fontos (vagy fontos, csak nem tudok róla, nem tudom magamról, vagy egyszerüen nem jutott eszembe)
Felhasználtam köszönettel: Jaelop design hátteret és elemeket, granny keretet, ecseteket















*scrapbook.hu
** All About Me: Mindent magamról

2011. május 10., kedd

Ők mondták...

Szintén az SB-re készült, a "Gyerekszáj" kihívásra:
Felhasználtam köszönettel: Rainbow-Kata hátterét és cewe-Krissz buborékjait.

Heticewe - kedvenc tervezővel

Összekötöttem a kellemeset a hasznossal. Vagy a kellemeset a kellemessel??
A Cewén a heti feladat: alkoss a kedvenc terveződ 1 készletével.
Mivel csak december óta gyűjtöm szorgalmasan a különböző készleteket (fel-fellángoló lelkesedéssel), így jelentős lemaradásban vagyok tervezőismeretileg. Nagyon sokakat csak névről ismerek (mármint hogy nem tettem még szert az általuk készített dolgokra), sokakat csodálok, de egyszerűen nem is merek belevágni, dolgozni velük. 
A meglévő készletek közül most Rainbow-Kata "Daffodils" nevű készletével dolgoztam, gyönyörű, tavaszi színekkel, elemekkel teli, és szuper hátterekkel. 
Az apropó pedig nagyfiam 6. szülinapja. 

2011. május 9., hétfő

SB oldalak

A Scrapbook.hu-n szuperjó játékok, kihívások vannak a Nemzetközi Scrapbook Nap alkalmából. Mivel decemberben kezdtem "hivatalosan" scrappelni, így meglepve vettem tudomásul, hogy ilyen nap is van. És ha már van, az SB-s Kreatív Csapat kitett magáért.
Több kihívás is megtetszett remélem, lesz időm szombat éjfélig elkészíteni a "pályamunkákat" (és mindenkit arra biztatok, aki scrappel, hogy látogassátok meg az oldalt, és vegyetek részt minél több kihívásban, nagyon jó móka!)

Az egyik kihívás címe:  Digiből hagyományos - hagyományosból digi. A cím magáért beszél, a galériából ki kell választani egy oldalt és liftelni az "ellenkező" módon. Mivel a hagyományos scrapbookingba még nem mertem belevágni (túl sok itthon a 3 évesnél fiatalabb, papírcetliket, anyagmaradékot, fonalat, ragasztót, flittert örömmel begyűjtő, ámde vissza nem adó gyermek) így maradtam a digitális verziónál.
Detti hagyományos technikával készült oldalát választottam, ő ezt írta róla: A képeken Hanna lányom és a Réka, a barátnőm kislánya van. 8 hónaposak voltak ekkor. Én voltam hamarabbra kiírva, végül a sors úgy hozta, hogy Réka született meg 6 nappal korábban. A képek színvilága miatt annyira adta magát a zöld-lila párosítás.
6 nap korkülönbség  

Én kicsit fiúsabbra vettem a színeket, de a szerkezetet igyekeztem megőrizni. A képen Nándor és a barátnőm kisfia Ákos. Eredetileg egy napra voltunk kiírva, de a sors úgy hozta, hogy Nándi 8 nappal hamarabb született, mint Ákos. A képen 4 hónaposak.
Felhasználtam köszönettel: 
háttér: Bóbita és Jaelop design
gombok: Jaelop design, Beedee, Scraplandia


A másik oldalt még múlthéten elkészítettem, ez Beszteri kihívására (Anya és gyermek) készült. Nagyon szeretem ezt a fotót, mert Nándi olyan édesen kacag rajta, szinte hallani lehet : 
Felhasználtam köszönettel: Altalena hátterét, Beszteri virágjait és Friendlyscrap keretet.

2011. május 7., szombat

Fotófüzet anyáknapjára

A nagymamik egy ilyen kisméretű (direkt táskában is elférős-mindenkinek mutogathatós) fotófüzetet kaptak. Igazságszerint anyukámnak készítettem először a szülinapjára (és mostmár bevallhatom, hogy a Koncz Zsuzsás kihívásra készített oldalam is azért lett duplaoldalas, mert azt már direkt úgy csináltam, hogy az albumba is, bele tudjam tenni) de aztán arra gondoltam, anyósom is örülne egy ilyennek, így 2 oldalt (+a borítót) módosítottam és ő is kapott hasonlót (azokat a képeket majd később teszem fel, mert perpill nincs nálam):







Nagyobb mérethez kattints ide!


2011. május 3., kedd

Heticewe - csipkével

Az eheti feladat csipke felhasználása az oldalon, lehetőleg ne vintage* stílusban, bár ez nem volt kikötés, csak felvetés. Ehhez Krisssz egy kis freebie csipkét is varázsolt nekünk, amit itt lehet letölteni.
Nos, mikor én először megláttam ezeket a csipkéket, rögtön a virágokra assziciáltam, így lett ez a nagyon egyszerű, meglehetősen minimál oldal. A képen sógornőmék kislánya, még tavalyi fotó, mamáéknál készítettem az erkélyen (remélem, nem gond, hogy nyilvánosságra hozom)
Felhasználtam köszönettel Krisssz csipkéit (virág gyanánt) és free textúrát megszínezve. Levélkék, maszk, wa saját. 



------------------------------------------------
*vintage: régies, ódon, klasszikus, nosztalgikus.

2011. május 1., vasárnap

Anyáknapja

Május első vasárnapja anyáknapja. Anyukámat köszöntöm ezzel az oldallal, amit direkt erre az alkalomra készítettem:
Felhasználtam köszönettel:  Osli: háttér, kisvirág és levél; Beedee: keret és masni; PS ecsetek a papírra + a maszkhoz

És mivel Osli készletét is használtam, ezzel az oldallal "pályázok a 3. heti kihívására is, aminek címe "Édesanyám virágosat álmodtam"


És mivel anyáknapján nem csak az anyukákat köszöntjük, Mari mamának is elkészítettem az oldalt, amit anyukámnak anno.

Hogy dédi se maradjon ki a sorból, neki is itt egy oldal, amit majd előhívatunk és jövő héten megkapja.
Felhasználtam köszönettel Jaelop design hátteret és Kimla virágját