2012. október 31., szerda

SAS sale

Leárazások, akciók a ScrapArtStudio-nál október 31-november 4-ig!!


There are huge sales at ScrapArtStudio from Oct 31. till Nov 4.!!

2012. október 29., hétfő

Támad az ifjúság

Elnézték az időpontot és fél 5 helyett a fél 6-os busszal jöttek. Ami késett fél órát. Így nemhogy lemaradtunk a legszebb délutáni fényekről, gyakorlatilag tök sötétben értek oda a Tiszavirág hídhoz. De kedvesek voltak, fiatalok és lelkesek. A fotózást Andi kapta ajándékba, így róla több kép készült:


De természetesen készültek közös fotók is:


Sőt, Tomiról is külön:


2012. október 26., péntek

Blogtrain - ADO

Ez a 250. bejegyzésem. Ennek örömére, és persze ettől teljesen függetlenül ismét vonatozunk, a blogvonatunk címe pedig: Autumn is Dreaming about Owls, azaz Baglyokról álmodik az ősz. 
A színpaletta igazi őszi drappos, barnás: 


Az én kis csomagomba 7 papír, 13 elem, 3 maszk és 1 alfa szett (magyar abc, csak nagybetűvel + számok és karakterek) fért el:

Ha letöltötted, hagyj néhány jó szót,  mindig öröm olvasni, hogy nem hiába dolgoztam vele.

Bizonyára Bubutól (Cewe galéria) érkeztél hozzám. Az utolsó pillanatban csatlakozott Kireva is a csapathoz, így nem én lettem az utolsó vagon :) Kireva pakkját szintén a Cewe galériából tölthetitek le. De ha eltévednél, Bóbitánál megtalálod az összes résztvevő blogcímét.


Jó scrappelést!

--------------------------------


Here is the next stop of Autumn is Dreaming about Owls blogtrain. 
You must have arrived from Bubu (from the Cewe Gallery) 
You can download my portions here. (There are 7 papers, 13 elements, 3 photo masks, and 2 alpha sheets (letters and numbers+characters)
You shpuld go to Kireva (at Cewe Gallery) 

Thank you for leave some love. If you lost your way, you can check the stops at Bóbita Design's blog. She is the first stop :)

2012. október 20., szombat

Fényképalbum káosz

Annyiszor, de annyiszor elhatároztam már, hogy rendet teszek a fotóim között. 
A digitálisokat szépen rendben tartom a gépen (és egyéb tárolóeszközökön pluszban, ha esetleg tönkremegy a winchester és a külső storage is, akkor meglegyen az utókornak) 
Nade a papíros fotók... Van egy rakás fényképalbumunk. Egy részét a gyerekek már rongyosra nézegették. Egy részét meg is kóstolgatták. És olyan is van, aminek már nincs meg a borítója... Sima, mezei berakós fényképalbumokról van szó. Szóval egyrészt vannak ezek a fényképalbumaink és van egy nagy ikeás kosár, amiben van több kisebb doboz, amiben a fényképalbumokba be nem került, még "nemrég" előhívott (értsd ezalatt az utóbbi 3 évet), vagy nemrég a szüleimtől elkért, vagy nemrégi bölcsis-ovis fotózásos és hasonló kategóriákban leledző, ámde ömlesztve tárolt fotók vannak. Hozzáteszem, az utóbbi 3 évben tényleg alig hívtunk elő fotókat, ez alól csak azok a kivételek, amit a falra tettem keretezve, illetve néhány hónapja Csongorom besértődött, hogy Nándiról van 2 fényképalbum is, róla meg nincs... Mivel felvetését abszolút jogosnak véltem, így méltányossági alapon azonnal előhívattam fényképeket és egy 100-as fotóalbumot megtöltöttem a legjobb fényképeiből.
Nah, ennyi bevezető után (igen, ez még csak a bevezető volt) rá is térhetek a lényegre. Arra jutottam, hogy elrendezem a már előhívott képeket és a mostani fotókból fotókönyvet csinálok.  És nem is kicsit, hanem jóóóó nagyot.
Sőt, erőteljesen gondolkozok azon, hogy nem Gimppel vagy Photoshoppal szerkesztem előre, hanem a Fotóhálózat saját szerkesztőjével. Csak bele kéne dobálnom a fotókat, egy oldalra többet is, kiválasztom a hátteret, még 1-2 csicsa rá és kész, mehet a rendelés gomb.
Még azon is filózok, hogy csinálok olyan fotókönyvet, amibe nem a legjobb képeket teszem, hanem olyanokat, amikre már alig emlékszem, mert annyira nem sikerült jól, de van története. Mekkora lenne már egy fotókönyv ezzel a címmel: NEM a legjobb képeim 154 oldalon.
Persze ezek csak tervek. Első körben rendelek még egyet a Vickyéknek készített fotókönyből, mert magunknak is jól mutatna a polcon. Az is Cewés rendelés volt. Aztán kitalálom, hogy a majdani fotókönyvemet, amiben már tényleg a rengeteg fotómat akarom belepakolni milyen tematika alapján akarom összeállítani. (időrendi sorrend, vagy csak úgy az alkalmak stb) És ígérem, amint kész leszek vele, hozok bemutatót is :)

  

2012. október 18., csütörtök

CT call

Bóbita csapatot bővít:

Bóbita Design has CT call!

2012. október 14., vasárnap

Új boltban Bóbita Design

A ZigZagScraps bezárja kapuit. Bóbita készleteit ezentúl a ScrapArtStudio-nál találjátok! Nézzétek meg az új polcot, 21-ig kedvezmény is vár rátok!


Bóbita Design's kits in new store! Visit her shop at ScrapArtStudio. Grand opening sale till 21th.

2012. október 12., péntek

Woodsy

Simple Girls Scraps új készlete szuper színekben! Nagyon tetszik ez a kék és zöld együtt, biztos lesz még oldalam vele.
A kétféle papírcsomag, elem valamint alpha pakk kaphatók a Scrappity-Doo-Dah polcán, ahol most a Birds of a Feather keretein belül csütörtöktől vasárnapig ezek és a színpalettához kapcsolódva más tervezők készletei is akciósan kaphatók.
Az oldalam a szokásosnál is minimálabb lett, de most ez esett jól...
A baglyos sapit én horgoltam, azt hiszem, írtam is erről bejegyzést. Azóta már van Nándornak is, a Nimié még folyamatban.
--------------------------------------
Simple Girl Scraps has new release in connection with the Bird of a Feather colorpalette. The Woodsy Elements, aplha and two type of paper packs are available at Scrappity-Doo-Dah. I made a minimal page with these awesome kits. I made new hats for my sons and this is one of them.

 

2012. október 9., kedd

Naptár

Beindult kérem az évvégi naptár őrület. Legalábbis akárhova kattintok, mindenhol akciózzák az egyedi, fényképes naptárakat. Persze már 2013-ra gondolva :))
Eddig minden évben csak A/3-ban előhívattam egy egész éves áttekintő naptárat és vettem valami egyszerű lapozgatósat, vagy különböző magazinok (Kismama, Praktika stb) ajándékmellékletét használtam. Idén én is beállok a sorba, és már el is készültek az oldalak. Annál is inkább mert a Cewe oldalán ismét van naptáras kihívás, amin szerettem volna részt venni, így készítettem egy oldalt és annyira belejöttem, hogy a többit is összeraktam gyorsan (na, jó, mire a képeket kiválogattam, a színeket egyeztettem stb, azért eltelt pár nap)
Ilyen lesz a borító:

 És ilyenek a már kész oldalak:

Mindenképpen névnaposat akartam készíteni, mert nálam nem csak szobadísz a naptár, hanem ebbe írom a névnapokat, szülinapokat, fontosabb teendőket, kicsit olyan mint egy fali határidőnapló. A dizájn pedig: több oldalnál már meglévő scrap-es oldalakat használtam, vagy kiegészítettem még, vagy csak a hátteret módosítottam A/4-re és persze van, ahol egészen új körítést adtam a fotóknak.

Én idén a Fotohálózatnál fogom rendelni a naptárat, így letöltöttem a szerkesztő-rendelő programot, ahova csak bepakolom a kész oldalakat. No de nem muszáj mindenkinek Photoshoppolni azért, hogy egyedi naptárja legyen. A program felajánl egy csomó hátteret, díszítést, keretet. Egyébként nagyon sokféle naptártípus közül lehet választani, vannak egészen egyszerű "konyhai" naptárak, asztali határidő naptárak is, kisebb dísznaptárak, az ember győzze eldönteni, melyik is lenne a legjobb, legszebb, legnekünkvalóbb. 

2012. október 4., csütörtök

Karácsonyi üdvözlőlapok

Nem, nálam nincs még túl korán a témához. Már beszereztem* az idei új karácsonyfadíszeket :) Na, ki lepődött meg, nyújtsa fel a kezét! Azon viszont én lepődtem meg, pont ma reggel, hogy az újságokban már a csokimikulásokat hirdetik, de hát ez van, az üzletekben is előre gondolkodnak. Na, elkanyarodtam a témától.
Szóval, minden évben készítek karácsonyi lapokat. A legelsőt még kartonra nyomtattam, és hogy spóroljak a tintával, elég minimálosra sikererült a dizájn. Persze előtte fotózkodtunk. Aztán következő évektől már inkább simán előhívattam 10x15-ös fotóként (illetve az egyik évben 9x19-esben) Persze előtte szépen megszkreppeltem (csak nem tudtam, hogy ezt így hívják), majd előhívattam és a hátuljára még mehetett személyes üzenet is. Eleinte közösen leülőset, majd mikor ez már nehezen volt kivitelezhető, külön-külön fotósat. Ilyesmik lettek (nem találtam meg mindet, pl a 2009-es hiányzik, pont a hosszúkás, és az egyik nagyon vicceset, amikor a kutyára is tettem olyan piros agancsfélét, na, azt sem találom...)

Idén viszont beújítok. Már tavaly is szemeztem az üdvözlőkártyákkal, no nem a készen kaphatókkal, hanem amit rendelni lehet. Pl a Cewénél. Én idén is először Gimppel vagy Photoshoppal megszerkesztem a lapot, de a Cewénél van letölthető szerkesztő program, amivel szerintem bárki elboldogul! Kiválaszthatod a hátteret, a díszítő elemeket, az elrendezést, felajánl már kész sablont, amibe csak be kell pakolni a fotót és kész is. Van hajtott, duplaoldalas és szimpla, levelezőlap hatású, és most nézem, hogy lehet úgy is rendelni, hogy a csomagban (10 db van benne egyébként) mind más. Mert én pl szoktam adni az óvónéniknek is, most a tanítónéninek, meg a családnak, de ugye az óvónéniknek mégiscsak fura, hogy az egész családról adok képeslapot. Na, idén ez is meg lesz oldva.
Az idei dizájnt persze még nem mutatom, mert egyrészt még én sem tudom :) másrészt szeretném, ha meglepi lenne, ki tudja, mikor jár erre illetékes elvtárs.


*Rendeltem is, kaptam is.

2012. október 1., hétfő

Bezár :(

Hamarosan bezár a ZIgzagscraps. Ezalkalomból október 15-ig extra akciót hirdetett Ilus MInden terméke 30%-os kedvezménnyel kapható a ZZS-en.
The Zigzagscraps will close soon, so Bóbita Design make a store closing sale. All her products are available with 30% off.

Orsi Minije

Orsi Simon kisebb szünet után új készlettel jött a finom kis Captured Moment-el. A papírok és az elemek külön kaphatók az SBElements oldalán.



Az oldalamon egy néhány napja készített fotó. 

Orsi Simon has a new release with beautiful soft colors. The papers and the elements are availabe (separately) at SBElements. I created a page with a photo I took few days ago.