2013. január 30., szerda

Think Pink

Ez a címe Bóbita Design legújabb csomagjának. Think pink. Igazi csajos, kraftos, nagyon bejövős kis készlet. Érdemes megnézni a Mscraps galériáját, mert a CT lányok szárnyaltak, és nemcsak lányos oldalakat hoztak!
Jómagam ezt az oldalt készítettem, ami szinte pillanatok alatt GSO lett az Mscraps-en és ez annyira sokat jelent nekem :) A fotón egy korábbi modellem egy szolnoki plázában.

A készlet 8 kártyát, 14 papírt és 57 elemet tartalmaz. Január 28-tól február 3-ig csak 3€ kizárólag az Mscrapsnél.
-------------------------------------
Bóbita Design has new releease, called Think Pink. A really girly, crafty fantastic kit, not only for girls! The kit contains 8 journaling cards, 14 papers, 57 elements, it is on sale till 3rd February at Mscraps. 
My page got GSO at Mscraps. Photo by minyu.

2013. január 19., szombat

SGS új boltban!

Simple Girl Scraps új boltban. Sőőőőt, rögtön két új boltban. Keressétek digitális scrapbook termékeit a Gottapixel és a Gingerscraps oldalán!

Simple Girl Scraps are in two new stores! Visit her at Gottapixel and Gingerscraps.

2013. január 11., péntek

Farsangi jelmezek

Itt a farsangi szezon. Ki az, aki gondban van jelmez ügyileg? (én nem most rendeltem meg a gyerekeknek a pókemberes jelmezt. Hajthatatlanok voltak és annyira, de annyira szerették volna, nem volt szívem tovább erőltetni az egyedi, kreatív jelmezt...) Na, nekik -leginkább fiús anyukáknak- jelmezajánló:
Nándi kiscsoportos korában Thomas akart lenni. Így stréber lelkes anya módjára el is készítettem neki. A mozdony maga egy kartondobozból és hozzá ragasztott, henger alakúra hajtott kartonpapírból állt. A dobozt két oldalt kivágtam a karoknak, felülre pedig pántokat erősítettem, ezzel tulajdonképpen a vállán "hordta" a mozdonyt. Bár a képen nem annyira látszik, a mozdonytesten egy kémény is található. A jelmezhez Thomasos harisnya, pulcsi, rövidnadrág és baseball sapi is tartozott, ezek mondjuk az alap ruhatárunk része volt anno.
Következő évben kitört a Bob mester mánia. Lényegesen könnyebb dolgom volt jelmezkészítés ügyileg. Egy egyszerű barnás színű kockásing (ez épp Bobos mintás is, de lehetett volna enélküli is), kantáros farmernaci, sárga munkavédelmi sisak, természetesen gyermek méretben, és némi játék szerszám.

Újabb mese, ezúttal Tom és Jerry. A két főszereplő közül kiegyeztük Tom macskában, Jerryt csak kabalaállatként vitte magával. A jelmezt szürke polár anyagból varrtam. Egy egyberészes pizsamáját fektettem az anyagra és ezt szabtam ki, a hátát egy az egyben, az elejét hosszában kettévágva, 1-2 cm-rel szélesebbre a két részt. Az elejét és a hátát csak körbevarrtam gyorsan (igazság szerint még az ujja végét se szegtem le mert egyrészt 1x volt rajta, másrészt senki se látta, harmadrészt lusta disznyó vagyok/voltam ezügyben) A pocakjára törtfehér polárból került "folt". A szürke polár elejét csak kb a pocak feléig varrtam össze, hogy felülről bele tudjon bújni, a nyakánál egy kapoccsal fogtam össze. Füle, farka le ne maradjon: egy fejpántot bevontam szürke polárral, erre varrtam a két háromszöget, amiknek egyik oldaluk fehér, másik szürke. A farkához a szürke és fehér polárból keskeny hurkát varrtam, ebbe húztam egy drótot, majd a popóra öltöttem.

Tavaly  végre nem mesefigura került középpontba. Nándorom elhatározta, hogy ördög lesz. Kisfiam, minden smink nélkül vállalható feladat számodra - gondoltam egyből. A jelmez végül a félkész-étel kategória lett: a teszveszen találtam ezt a cuki ördögös felsőt, amihez volt piros pulcsink, és vettem hozzá egy piros leggings-et, valamint ördögszarvakat. A farkincát utólag varrtam a nacira, csak néhány öltéssel, így farsang után simán le lehetett vágni.

Tavaly már Csongorom is óvodás lett. Nála még mesefigurás korszakot éltünk, épp a Sam tűzoltó volt a favorit, így ő mindenáron tűzoltó szeretett volna lenni. A jelmezhez maradék anyagból készítettem kabátkát, amire fényvisszaverő csíkokat öltöttem. A hátára ezüst filccel feliratoztam: Tűzoltóság, Inárcs. A nadrágja ugyanabból a maradék anyagból egy legegyszerűbb nadrág, szintén fényvisszaverő csíkokkal. Tűzoltósisakot hozzá játékboltban vettem. (fotókat lásd fentebb)
Az oviban szokott lenni "farsangfarka", az egyik ilyen alkalommal Nándi focista volt, nem volt kedve a Bobos jelmezt felvenni. A jelmez rém egyszerű, pont azelőtt kapta a szüleimtől a Raul-os mezt... (erről viszont csak egy miniatűr képem van)

Az idei jelmezekről nincs még képem, de mivel egyáltalán nem egy kreatív jelmez, így nem is fogom feltenni. :)

2013. január 9., szerda

Idézéstől a kényszermunkáig

Aki olvassa a családi blogomat, annak most nem tudok újat mondani (másolom az egyik bejegyzésemet onnan):

Mikor néhány hete (!) nővérem és párja elkezdte szervezni az esküvőjüket, először azt mondták, nem kell meghívó, úgyis már mindkettőjüknek ez a 2. házassága, meg egyébként is szűk, családi körben tartják, akit várnak, úgyis tudni fognak róla. Persze, nem hagyott nyugodni a dolog, ezért felajánlottam, hogy készíthetnék valami egyszerűt, vicceset, vagy nagyszerű giccseset, ahogy gondolják. Végül közösen ezt alkottuk (az alapot a neten találtam, de át kellett írni, volt benne némi stilisztikai hiba)

Természetesen mindenki névre-címére szóló és a gyanúsítottak által aláírt verziót kapott. Kicsit sajnálom, hogy az átadáskor nem voltam jelen, állítólag voltak komoly ijedtségek, mert ugye első ránézésre tényleg eléggé hasonlít egy idézésre, az ember meg hajlamos csak úgy átfutni a szavakon: idézés, összeesküvés, szemtanú stb.
A nagy napon mindenki csinosban, kedves kis szertartással a vádlottak padján végül összeesküdtek. Készült közös kép, amin majdnem mindenki rajta van:
Az időzítés egyébként nagyszerű volt (nyilván nem véletlen), így megúszták a szervezkedés egy részét, hiszen az étterem egyébként is szilveszteri mulatságot rendezett.
Az esküvő után átadtuk a kis nászajándékunkat. Bár megbeszéltük, hogy nem veszünk semmit, az ember ezt mégsem bírja ki, úgyhogy összeállítottam ezt a kis szeretetcsomagot.
Az alap ötletet szintén a neten találtam, és többféle verziót összegyúrva, kiegészítve a saját ötleteimmel készült el. Egy fa teafiltertartó dobozt vettem, amit bevontam színes papírral. Eredetileg az egészet decoupage-olni akartam, végül ilyen köztes megoldás maradt: az eljegyzésükkor készült fotót "megszkreppeltem" és kétoldalas ragasztóval rögzítettem. A tartalma:  
kulcs - hogy mindig nyitva legyen a szívetek egymás előtt
iránytű - hogy mindig megtaláljátok a helyes utat
dobókocka - vita esetén segít eldönteni kinek legyen igaza
óvszer - ha még nem akartok gyereket
óvszer gombostűvel átszúrva - ha már nagyon akartok gyereket
gyufa - hogy ébren tartsa a tűzhely melegét
tangabugyi - ha a férj nem akarja
algopirin - ha a feleség nem akarja
csoki - hogy édesek legyenek a hétköznapok
kaparós sorsjegy - ha már csak a vak szerencsében bíztok
tea - hogy sose legyetek fáradtak
pénz - állítólag nem boldogít, ha titeket sem, küldjétek vissza!

Vacsi után fotóztunk még kicsit. Mivel az étterem tele volt, az étterem melletti konditerembe mentünk, ahol jobb híján (az egyetlen szabad falfelületnél) egy szauna oldalában lőttünk pár képet.
És ha már fotózás, az egyik képet rögtön oldalba is foglaltam, a Cewe fórum heti kihívásának témája a szilveszter:
Felhasználtam köszönettel: Bóbita Design-Blue Bird, Anna Aspnes- LoopDaLoop

Hogy legvégül a "kényszermunka" se maradjon ki: a "násznép" egy hatalmas tortán osztozott, amit az ifjú párnak kellett felvágni:
 

2013. január 8., kedd

FB freebie

Simple Girl Scraps új freebiet készített, amit a rajongói oldalán tudtok letölteni.
Simple Girl Scraps has a new freebie for you. Visit her Facebook fanpage!

2013. január 5., szombat

P52

Scrap-es körökben jártasoknak ismerős a P52 kifejezés. A többieknek leírom: project 52 rövidítése, azaz az 52 hét mindegyikéről készült, vagy nagyon kitartóak a napi fotózásukról, esetleg havi összefoglalós oldalhoz készülő projectekhez készlet. (nem biztos, hogy magyarul is értelmes a fenti mondat, de talán a lényeg kibogozható.)
Bóbita és Beedee ismét összeálltak és közös készlet bundlet dobtak ki a P52 jegyében, ezúttal január témakörben. A készletet megtalálod az Mscraps és a Scrap Art Studio polcain
Oldalamon az első idei fotóval:

Bóbita Design and Beedeesign have new release together. In connection with P52, here is the January bundle, which is available at Mscraps and Scrap Art Studio.
I made a page with the first shot in this new year. 

2013. január 3., csütörtök

Horgolós

Az utóbbi hónapokban horgolgattam ezt-azt. Főleg sapikat és fotós kiegészítőket, persze leginkább ismerősöknek. A baglyos sapkák tuti favoritok lettek, de horgoltam virágos fejpántot, sapi-gatya párost és csíkos manósapit is, ezt direkt a karácsonyi fotózásaimhoz.

Ezt Rolinak és Olinak készítettem:
 
Kedvenc manósapijaim, két méretben:
 Ezek pedig fotós kellékek lettek (nem, nem mind magamnak :D 

Folyamatban van egy felnőtt "harci sisak", amivel lassan haladok, de ha elkészül, mindenképpen megmutatom azt is.

2013. január 2., szerda

Blue Christmas

Még karácsony előtt megjelent, és én elfelejtettem erről Írni. De talán valaki pont most keres készletet, hogy oldalt készítsen az ünnepekről. Orsi Simon Blue Christmas készletét az SBElements polcán találod.
Zétény-Mikulás fotóival készítettem oldalt: